1) Libertatea de exprimare
Respectăm dreptul la libertatea de exprimare de care utilizatorii noștri ar trebui să beneficieze și vom lua măsuri în concordanță cu legea aplicabilă pentru a o proteja de restricțiile ilegale sau inutile.
Articolul 19 din ICCPR prevede că "1. Orice persoana are dreptul de a deţine avize fără ingerinta. 2. Orice persoana are dreptul la libertatea de exprimare; acest drept include libertatea de a cauta, primi si transmite informatii si idei de orice fel, indiferent de frontiere, fie oral, in scris, fie in tipar, sub forma de arta, fie prin orice alt suport la alegere. 3. Exercitarea drepturilor prevăzute la alineatul (2) din prezentul articol poartă îndatoriri și responsabilități speciale. Prin urmare, aceasta poate fi supusă anumitor restricții, dar acestea vor fi numai cele prevăzute de lege și sunt necesare: (a) pentru respectarea drepturilor sau reputației altora; (b) pentru protecția securității naționale sau a ordinii publice (ordine publică) sau a sănătății publice sau a moralei."
2) Nediscriminare și diversitate
Respectăm dreptul utilizatorilor noștri de a-și exprima diverse opinii și opinii și ne angajăm să educăm utilizatorii cu privire la conținutul și expresia care nu sunt permise pe platformele noastre prin intermediul unor condiții clare de serviciu și al aplicării lor transparente și consecvente.
Articolul 24 din ICCPR prevede că "Toate persoanele sunt egale în fața legii și au dreptul, fără nici o discriminare, la egalitatea de protecție a legii." Articolul 15 din ICESCR recunoaște drepturile tuturor de a participa la viața culturală.
3) Confidențialitate
Respectăm confidențialitatea tuturor utilizatorilor noștri și vom lua măsuri în concordanță cu legea aplicabilă pentru a o proteja de ingerințe arbitrare sau ilegale.
Articolul 12 din ICCPR prevede că "Nimeni nu va fi supus unei ingerințe arbitrare sau ilegale în viața privată, familia, casa sau corespondența sa, nici atacurilor ilegale asupra onoarei și reputației sale. Orice persoana are dreptul la protectia legii impotriva unor astfel de ingerinte sau atacuri."
Articolul 24 din ICCPR prevede că "Toate persoanele sunt egale în fața legii și au dreptul, fără nici o discriminare, la egalitatea de protecție a legii." Articolul 15 din ICESCR recunoaște drepturile tuturor de a participa la viața culturală.
4) Transparență și responsabilitate
"Apreciem nevoia de a ține cont de conținutul pe care îl considerăm inadmisibil pe platformele noastre, modul în care abordăm solicitările guvernamentale legate de conținutul de pe platformele noastre și modul în care luăm decizii cu privire la conținut. În acest scop, apreciem și ne străduim transparența în ceea ce privește aceste politici și practici, în special în ceea ce privește modul în care acestea pot avea impact asupra principiilor - drepturile omului menționate mai sus."
Principiul de ghid 21 articulează o așteptare că companiile vor ține cont de modul în care abordează drepturile omului, iar comentariul explică în continuare că acest lucru "necesită ca întreprinderile de afaceri să aibă în vigoare politici și procese prin care să poată cunoaște și arăta că respectă drepturile omului în practică. Arată implică comunicarea, oferind o măsură de transparență și responsabilitate persoanelor fizice sau grupurilor care pot fi afectate și altor părți interesate relevante, inclusiv investitorilor."
5) Remediu
"În timp ce ne străduim să aplicăm politicile de conținut în mod echitabil și consecvent, recunoaștem că limitările resurselor, contextele culturale și alți factori pot duce la decizii care provoacă neintenționat efecte negative. Pentru a aborda această eventualitate, ne angajăm să elaborăm mecanisme adecvate pentru a permite persoanelor afectate de politicile și practicile noastre să ne aducă informații la cunoștință."
Principiul de ghidare 20 prevede: "Pentru a face posibilă abordarea timpurie și remedierea directă, întreprinderile de afaceri ar trebui să stabilească sau să participe la mecanisme eficiente de plângere la nivel operațional pentru persoanele fizice și comunitățile care pot fi afectate negativ."
6) Colaborare
"Ne angajăm să colaborăm cu organizațiile partenere și să intrăm în închisoare pentru a dezvolta în colaborare strategii pentru a ne menține platformele și produsele în siguranță împotriva abuzurilor organizațiilor teroriste și a susținătorilor acestora și pentru a promova toleranța, coexistența și diversitatea."
Articolul 19 din ICCPR prevede că exercitarea libertății de exprimare îndeplinește îndatoriri și responsabilități speciale. Prin urmare, aceasta poate face obiectul anumitor restricții, dar acestea vor fi numai cele prevăzute de lege și sunt necesare: (a) pentru respectarea drepturilor sau reputației altora; (b) pentru protecția securității naționale sau a ordinii publice a sănătății publice sau a moralei.
S/RES/1624 (2005) invită statele să interzică prin lege incitarea la comiterea unui act terorist, iar S/RES/2354 (2017) condamnă "în cei mai puternici termeni incitarea la acte teroriste" și respinge "încercările de justificare sau glorificare a actelor teroriste care ar putea incita alte acte teroriste".
S/RES/2354 (2017) subliniază în continuare importanța rolului comunității de afaceri "în eforturile de a spori dialogul și de a lărgi înțelegerea, de a promova toleranța și coexistența și în a promova un mediu care nu conduce la incitarea terorismului, precum și în combaterea terorismului Acesta îndeamnă la dezvoltarea în continuare a inițiativelor de consolidare a parteneriatelor public-privat în acest domeniu și notează beneficiile angajamentului, cu o gamă largă de actori, inclusiv tineri, familii, femei, lideri comunitari și alte grupuri vizate ale societății civile.